Facial cupping massage

 

In mijn salon ben ik dagelijks bezig met het behandelen en verbeteren van de huid. Een prachtig vak. Maar ook een vak dat in beweging is. Er zijn altijd weer nieuwe behandelmethoden, nieuwe producten of apparaten. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid is dan ook geen schoonheidsspecialiste vreemd. Ook naar behandelingen die je niet zelf uitvoert in je salon. Ik zou er graag een uitlichten: Facial Cupping. Tijd om zelf eens een behandeling te ondergaan en te ervaren hoe het werkt. Een salon bij mij in de buurt biedt de facial cupping behandelingen aan, dus ik heb een afspraak gemaakt.

Best spannend om zelf weer eens een behandeling te krijgen die voor mij helemaal nieuw is. Ik kan me daar niet altijd even makkelijk aan overgeven. Iets wat dit keer geheel vanzelf ging. De behandeling werkt zeer stressverlagend en ontspannend, heerlijk! En mijn huidje? Goed doorbloed en lekker rozig!

Wat is facial cupping?

De facial cupping behandelingen zijn een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cuppping therapie. De massage wordt uitgevoerd met siliconen vacuüm cups. Door de cup op de huid te plaatsen, te knijpen en langzaam weer los te laten, ontstaat er in de cup een vacuüm. De cups worden in een bepaalde volgorde verplaatst. Op deze manier is een hele, nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Deze behandeling heeft een geweldig ontspannende de helende werking.

Wat doet facial cupping?

De facial cup heeft een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels (lederhuid en onderhuids bindweefsel). Door het stimuleren van de fibroblasten (cellen in het bindweefsel) wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Het geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en tevens de dode huidcellen verwijdert. Na een aantal behandelingen zal de huid een beter doorbloede en jeugdiger uitstraling krijgen.

De voordelen

 • Het verbetert de bloedtoevoer naar de huid en verhoogt de soepelheid.
 • Het verstevigt de huid; door het stimuleren van de fibroblastcellen wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd.
 • Het reinigt de poriën, toniseert de huid en verwijdert overtollige olie en vuil door binnen te dringen diep onder het huidoppervlak.
 • Het verbetert en verzacht littekenweefsel.
 • Toxines (gifstoffen) worden verwijderd door het lymfestelsel.
 • Verfijnt de poriën.
 • Vermindert rimpels en fijne lijntjes.
 • Draineert vochtwallen en onderkin.
 • Het losmaken van verklevingen.
 • Heeft een vaatverstevigende werking.
   

Ada Hoefnagels