Lippen: mode en trends

 

Ook lippen zijn aan trends en mode onderhevig. Het beeld verandert in de loop der jaren. Denk aan die van Greta Garbo, Marlene Dietrich of Marilyn Monroe. Heel anders dan die van onze Doutzen Kroes of Nicolette van Dam. Tegenwoordig is alles gepermitteerd. Felrode lipstick of een zachte lipgloss met een nude, ‘net uit bed’ look. Allemaal leuk en wel, maar wat kun je nog doen als je van nature niet van die volle en sensuele lippen hebt? Daar zijn genoeg foefjes voor…..

Verzorging van de lippen

Er zijn van die momenten dat je lippen er echt niet uit zien. Ze zijn droog en de velletjes hangen eraan. Geen nood, want dit  is zo weer op te lossen. Bevochtig de lippen met een beetje water en pak je tandenborstel. Ga met kleine ronde bewegingen over de lippen. Hierdoor verwijder je de velletjes en worden de lippen als het ware gescrubd. De doorbloeding is beter, waardoor de lippen een mooie rode gloed krijgen en voller lijken!
Geef je lippen vervolgens een maskertje. Breng een dikke laag verzorgende lipcrème (of als je die niet in huis hebt je nachtcrème) op je lippen aan. Laat intrekken Verwijder na tien minuten de overtollige crème met een watje. Je lippen worden er superzacht en glad van.

Vollere lippen

Er zijn veel nieuwe 'volume' lipproducten op de markt die vollere, strakke lippen beloven. De meeste werken tijdelijk en geven een tintelend gevoel op de lippen waardoor je het gevoel krijgt dat je lippen voller worden. Wil je wat langer resultaat dan kun je overwegen om je lippen in te laten spuiten met een niet-permanente filler. Laat het door een ervaren injectable arts doen, want van zichtbaar opgespoten lippen wordt niemand blij.

Make-up kan veel doen

Je kunt een voller effect suggereren met behulp van een wit/licht lippotlood en een transparante/lichte lipgloss. Teken met het potlood een randje nét buiten je natuurlijke liprand, zowel boven als onder. Vervaag dit lijntje met je vinger, zodat je het niet meer zo goed ziet, maar veeg het ook niet helemaal weg! Alles wat je lichter maakt in het gezicht vergroot je en haal je als het ware naar voren, door het witte randje creëer je dus vollere lippen. Breng nu nog de lipgloss aan. Door de glans lijken de lippen ook groter.
Wat ook een mooi effect kan geven in plaats van alleen gloss is een natuurlijke getinte (nude) lipstick. Breng de gloss dan alleen een beetje aan op de onderlip.

Mocht je van nature smalle of kleine lippen hebben, dan kun je ervoor kiezen om je ogen wat meer accent te geven, zodat de aandacht daarnaar toe gaat. Als je toch je lippen wilt kleuren, doe dat dan nooit met een te donkere lipstick. Te donkere kleuren maken je lippen nog kleiner.

Permanent make-up

Met het klimmen der jaren worden de lipcontouren vager. De tint of een bleke en vage omtrek van de lippen is goed met permanente make-up te corrigeren. Soms zijn de lippen niet symmetrisch. Een kleine asymmetrie is acceptabel, maar als het te verschil te groot is kan het mooi zijn dit te corrigeren met permanente make-up.

Ada Hoefnagels